Her er det, jeg brænder for at fortælle om. Jeg kører over hele landet og skræddersyr foredragene til tilhørerne, og den tid som er til rådighed. Foredragene kan være inklusive smagsprøver og demo-køkken og er altid inklusive dialog.

Rig på rester – et dynamisk foredrag

Grøntsagsbegejstring, minimering af madspild og inspiration til at spise mere klimavenligt og bæredygtigt. Eventet indeholder oplæg, vidensdeling, samtale og snitte-workshop. Og til slut salat- samt ølsmagsprøver fra et lokalt mikrobryggeri.  Det er nogle hyggelige timer, hvor I får brugbare tips og tricks til at følge årets gang og trylle med grøntsager og madrester. 

Varighed: 2-3 timer

Hvem

Foredraget henvender sig til alle, der har interesse, og jeg skræddersyr indholdet til jeres behov. Eksempelvis: boligforeninger, seniorklubber med børn og børnebørn, netværksgrupper, virksomheder som vil inspirere kunder eller medarbejdere til at leve mere klimavenligt og bæredygtigt, private klubber, foreninger og organisationer.

Antal deltagere: 30-50 personer

Formålet med eventet

  • At sprede grøntsagsbegejstring.
  • Input til at leve med årstidernes udbud af grøntsager.
  • Brugbare tips og tricks til at trylle madresterne om til nye retter.
  • At tømme grøntsagsskuffen og bruge de “trætte” grøntsager.
  • Vidensdeling, hvor deltagerne inspirerer hinanden til brug af grøntsager og rester.
  • Det vil samlet sige konkret inspiration til at leve mere bæredygtigt og klimavenligt, ved at spise flere grøntsager, følge sæsonerne og minimere madspild.

Vejledende pris

9.500 kr. pr event, for 30-50 deltagere.
Prisen er inkl. planlægning, indkøb, råvarer og afvikling af eventet.
Prisen er ekskl. drikkevarer, moms og kørsel.
Der er rabat ved booking af flere events.

“Hej Tina
Herfra skal der lyde et stort tak til dig og foreningen Grøn Fremtid for ”Rig på rester”- foredraget i Rustenborghuset i Lyngby. Tak for al den relevante information, for opgaverne du gav os undervejs og udvekslingen med de andre deltagere. Arrangementet var meget hyggeligt og kunne sagtens have varet lidt længere end de 2 timer. Jeg gik lige hjem og bestilte din bog. De bedste hilsner Kirsten Malling”

Se fotos fra lignende foredrag her.

Fremtiden kan blive en fest

På trods eller på grund af corona og krig skubber kriserne os i en mere bæredygtig retning. Vi har brug for smukke forestillinger om vores fremtid. Her er et af  mine bud. Hvad er dine?

“Mange flere dyrker deres egen basismad: Især kartofter, kål og bælgfrugter (ærter, bønner, linser) er hovednæringskilder.  Hele kommuner og landsdele bliver selvforsynende med grøntsager. Flere holder høns og mindre dyr under parolen ”dyrevelvære”.”

Læs flere fremtidsvisioner her. Foredraget kan kombineres med en Salatceremoni, hvor vi skaber fremtiden sammen.

Lad lysten styre madværket – 80+20

Det skal føles let og være smukt og sjovt. Vi skal ikke gøre tingene svære for os selv. Derfor har jeg et 80+20 princip:

80% grøntsager -20% kød, fisk og skaldyr
80% sundt – 20 % usundt
80% følge sæsonen, lokale varer – 20% ikke følge sæson eller lokale varer
80% øko – 20% ikke øko
80% bæredygtigt – 20% ikke bæredygtigt
80% lyst – 20 % pligt

”Mit grøntsagsmadliv, som også er dit”

Jeg fortæller fra mit livs madoplevelser med kogte gulerødder og hovedsalat i 70’erne over cafemad og Karolines kogebøger i 80’erne, til kreative salater på Floras kaffebar i 90’erne, Amokkas fusionskøkken i 00’erne. Den suveræne kogebogsfabrik og Den Andalusiske Drøm tur-retur kommer vi også omkring.
Glemmer jeg, så husker du…

”Følg sæsonerne – gør det nu!”

Det er en myte, at forbrugerne vil have alle råvarer tilgængelige året rundt. Men når supermarkeder, restauranter og cafeer, journalister og grønthandlere ignorerer den danske råvaresæson og smækker avokado og ananas på hylderne og i opskrifterne midt om sommeren, hvordan skal forbrugerne så vide bedre?

Jeg hiver mig selv i håret, når jeg en sommerdag ser avokadoer fra Peru til salg i mit yndlingssupermarked Irma. Eller når Danmarks bedste sushikæde Sticks’N’Sushi anvender sukkerærter, tomater og avokado året rundt.

Vi skal ikke spise avokado og eksotiske frugter om sommeren eller efteråret, for disse råvarer bliver transporteret fra den anden side af jorden til skade for klimaet. På disse årstider eksploderer de danske marker af grøntsager, bær og frugter, så spis dem i stedet.

Det er dødssygt at spise tomat, agurk og broccoli hver eneste dag. Når vi lærer året grøntsagsgang at kende (læs mere her ), får vi både en større spiseoplevelse og giver vores klima en tiltrængt hånd.

Jeg er gennem årene selv kommet frem til at følge sæsonerne. Det vil kort sagt sige at gå langsomt og i hi om vinteren, springe ud om foråret, leve i overflod om sommeren og sensommeren, samle forråd og være eftertænksom om efteråret.  Det fortæller jeg meget gerne mere om ved foredraget.

Ring +45 40841616 eller skriv til mig tina@salathovederne.dk, fortæl hvem I er, og hvad I har brug for og få mere info og priser.