Kantiner, cafeer, fødevarevirksomheder, kokke, kantinemedarbejdere, køkkenassistenter, pædagoger, som laver mad: Jeg skræddersyr udviklingsforløb, madkurser og oplevelser spækket med brugbar viden og sanselighed til jer.

I kender mig med stor sandsynlighed fra mine suveræne kogebøger. Jeg har igennem årene lavet mange kurser og forløb for madprofessionelle. Både i Danmark og i Andalusien.

”Hej Tina
Tak for en dejlig inspirationsdag i køkkenet, hvor vi lærte meget hver især. Det var spændende at smage på alle olier og eddikerne. Det var værdifuldt at få genopfrisket vores viden omkring brug af mange forskellige friske krydderurter, og der var masser af inspiration til at bruge alt på grøntsagerne og vores rester. Det gennemgående SMAG PÅ DET gjorde indtryk og vil helt sikkert ændre nogle indgroede vaner. Og så var det hyggeligt at møde dig, så vi siger mange tak for en suveræn dag.”
Køkkenpigerne i Talentkøkkenet Astra, Sorø Akademi

”Hej Tina
Jeg vil gerne takke for et fantastisk kursus . Vi taler stadig om de forskellige lækre råvarer, vi smagte, og de retter vi lavede. Vi har i dag haft den første temadag i vores kantiner, inspireret af kurset. I var rigtig gode til at få alle til at føle sig velkomne, hygge om mit personale og fik alle som én med. Og så lyttede I til mine forventninger, så tusind tak.”
Bente Wolf Lytje; BLunch

Jeg rådgiver og produktudvikler for fødevarevirksomheder

Mit speciale er grøntsager og salater, men jeg bevæger mig indenfor alle madgenrer. Har stor erfaring med at omsætte ideer til praksis.

tina-scheftelowitz

Udviklingsforløb
for storkøkkener, kantiner og cafeer

Mere grønt, mere varieret grønt, følg sæsonerne, anretning, boost af kreativitet og inspiration, højere gæstetilfredshed? Et friskt og kompetent blik på det hele? Bæredygtighed og klimavenlighed ?  Ja, selvfølgelig.

Processen
I får masser af fagviden fra mig. Mødet mellem os og den gode proces er også meget vigtig for mig. Min grundlæggende livsfilosofi er, at vi er her for at lære af hinanden, og at det mellemmenneskelige har lige så stor vægt som det faglige.
Jeg spørger og lytter først og fremmest til jer og hører om jeres udfordringer og behov, gerne ved et møde. Så foreslår jeg et kursus eller forløb, og vi går i dialog og laver en fast aftale inkl. honorar. Vi afvikler med størst mulig udveksling af viden og glæde undervejs. Det skal være let, smukt og sjovt. Til sidst evaluerer vi, og I får det hele på skrift inkl. evt. opskrifter.

Madkurser

Kom på madkursus med suveræn mad med grøntsagerne som udgangspunkt og omdrejningspunkt. Jeg kommer og inspirerer jer – og jeres gæster – i jeres eget køkken, eller jeg lejer et smukt sted.  Altid ud fra jeres behov og ønsker. En enkelt dag eller et forløb.

Madkursus-temaer kan være:

 • Hvad løfter måltidet – boost jeres kreativitet i køkkenet”. I skaber en menu ud fra de værktøjer jeg giver og sæsonens lokale råvarer
 • Følg sæsonerne – gør det nu…! Og inspiration til, hvor I finder de lokale råvarer
 • Umami i grøntsagsmad
 • Planteproteiner fra Danmark:  varme og kolde inkl. den bedste hummus og de cremede salater
 • Krydderurte-og-krydderi-amok – Mix og match friske krydderurter og grøntsager til en masse lækre salater og grøntsagsretter
 • Brillante buffeter – Variation, kombinationer, friskhed, konsistenser, anretning, grøntsager, kød og fisk etc.
 • Vintermad af danske råvarer med arabiske eller asiatiske smage
 • Forårsmad af danske råvarer med nordiske og indiske smage
 • Sommermad af danske råvarer med nordiske og middelhavssmage
 • Efterårsmad af danske råvarer med nord- og sydamerikanske smage
 • Japansk mad på dansk, soja & wasabi, bowls med ris etc
 • Dagens vegetarret
 • Vege simreretter og supper
 • Jeres egne ideer…

Salatmasterclass for madproffe

– en for hver årstid
Mød op til en sanselig og kreativ salat- og grøntsagslektion, hvor I lærer fra mesterens egen hånd. Det kommer med garanti til at smage suverænt.

Vi tager selvfølgelig udgangspunkt i årstidens økologiske, lokale/danske grøntsager, blander med planteproteiner (bl.a. kogte bælgfrugter og korn) og smager til med masser af friske krydderurter, krydderier, olier, eddiker, citrusfrugter med meget mere.

Vi starter med en lektion: Hvad løfter salaten? Min salatfilosofi.
Salattyper? Hvilke salater er gode at kombinere? Dressinger? Tilsmagning? Salatværktøj?
Og så går vi til snitter- og blanderiet.
Der vil være rå, kogte, stegte/bagte grøntsager.
Vi skal smage på olier og eddiker undervejs.
I laver hver en salat ud fra det teoretiske. Der vil være benspænd.
Og så smager vi på- og spiser salaterne.
Evt. sammen med nogle ekstra vegetariske retter.
Der er plads til spørgsmål, vidensdeling og hyggeligt samvær.
Location: Hos jer eller jeg finder et smukt sted.

Det jeg brænder for er

at formidle det sanselige omkring råvarerne, madlavningen, anretningen og spisningen.
at lave mad, som smager suverænt, sammen med jer.
at udvikle jeres kompetencer og give jer tillid til selv at kreere (videre).
at videregive al den viden og de tips og tricks jeg har omkring råvarer, madlavning og anretning
at inspirere jer til at bruge så meget som muligt af råvarerne – med så lidt spild som muligt

”Super hyggeligt, god stemning, inspirerende og lærerigt. Søde og dejlige mennesker. Jeg kan ikke få armene ned over det hele.”
Hanne Jensen, køkkenassistent Dronninglund efterskole

Skræddersyet

Ring +45 40841616 eller skriv til mig tina@salathovederne.dk, fortæl hvem I er, og hvad I har brug for og få mere info og priser.