En sanselig oplevelse for alle slags nysgerrige mennesker som har lyst til at blive inspireret til taknemmelighed . Ceremonien skaber også ro, nærvær, glæde og fælleskab. Den er næste step efter mindfull spisning. Den introducerer taknemmelighed og bøn, som blandt andet kan vende mørke tanker til lyse længsler. Læs mere om bøn nedenfor.

Ceremonien er oplagt i forbindelse med private sammenkomster, arrangementer, firmaditto, retreats, yoga-, meditationskurser og lignende. Den tager 1-1,5 time inkl. spisning, og vi kan være få eller mange.

Vi starter med en rituel håndvask med en aromatisk rosmarinsæbe. Så går vi videre til en kort intro, blandt andet om hvad en ceremoni er: højtidelig, respektfuld, uden smalltalk, men gerne med grin og humor. Jeg åbner ceremonien, og vi snitter et udvalg af årstidens, økologiske, sprøde grøntsager og friske krydderurter meget fint og meget langsomt og bygger salaten. Der åbner sig et smukt og nærværende rum mellem os. Imens takker vi for det som gør os glade og beder ind i vores længsler. Væk fra sorte tanker og ord som trækker os ned. Vi taler det op, som vi ønsker os personligt eller for andre, vi kender – eller for Jorden og det fælles. Den ”store mikrofon” er altid åben, og vi kan takke og bede for alt og alle. Vi lader bønnerne komme spontant, vi skal ikke tænke os frem til dem, og vi bliver også inspireret af hinanden.Så spiser vi den nærede salat med en suveræn dressing i tavshed og nyder den med alle vores sanser. Jeg lukker ceremonien og åbner for kommentarer og spørgsmål.

”Kære Tina
1000 tak for din fine Salatceremoni. Oplevelsen sidder stadig i min krop og vokser. Jeg føler mig utrolig inspireret af både din velsignelse af maden, din taknemmelighed overfor måltidet og Salatceremonien i det hele taget. Jeg har spist langsomt, meget grønt og følt mig mere taknemmelig over maden, siden jeg er kommet hjem. Tak. Jeg håber, at vi ses igen en anden gang.
Knus Anne Møller Sørensen”

”Kære Tina
Du er en stærk kvinde. Hvor du før knoklede, giver du nu plads til, at energierne selv kan arbejde. Du inspirerer mig til at nå, lige det jeg vil: Gode vinde, paradis, en dejlig mand eller mænd, sol og blå himmel…Alt det jeg sætter mig for, vil åbne sig for mig. 
Kh Rikke Godthjælp”

Salatceremoni & madkursus

En halv til hel dag hvor vi starter med Salatceremonien som velkomst og går videre i køkkenet og laver mad sammen i den kærlige energi, som er åbnet.

Vi nyder maden, som er spækket med gode vibrationer, sammen og mærker, hvad det gør ved os. Det bliver selvfølgelig med grøntsagerne, krydderier og krydderurter som omdrejningspunkt. Jeg designer dagen, så den passer til jer, med masser af sanselighed og nyttig viden inkluderet.

Salatceremoni & bålceremoni

Jeg laver også ceremonien i en udvidet udgave sammen med Else-Marie Bierlich, antropolog og mesterlærling hos WindEagle fra New Mexico. Her kobler vi salatceremonien sammen med Earth Wisdom, ”indiansk” visdom.

Vi mærker, hvordan jordforbindelse kan hjælpe os mennesker med at leve i harmoni med vores planet og hendes gaver. Hver ceremoni er er forskellig og knytter sig til årstiden eller elementerne, jord, vand, luft og ild, og lærer os, om den glæde vi har af samklangen med naturens rytme. Historiefortælling kan også indgå.

Bål-ceremonien er for alle slags mennesker. Den skaber ro, nærvær, glæde og fælleskab. Else-Marie Bierlich skræddersyr den, så den passer til deltagerne.

Typisk vil en kombineret bål- og salatceremoni vare 2-3 timer.
Ceremonien kan foregå i en smuk baggård i byen eller i naturen.
Læs mere om Earth Wisdom på www.wisdomcouncil.dk

“Hej Tina og Else-Marie
Vi var rigtig glade for den oplevelse, vi fik hos jer. Det var vi enige om alle sammen, og vi har snakket om det bagefter. Vi snakkede om roen, og det at spise i stilhed. Det er sjældent, at man spiser i ro sammen med andre. Vi har snakket om bønnerne, og den betydning de har, for at vi lærer hinanden bedre at kende. Der blev skabt et fortroligt rum. Historien om Majsmoderen gav stof til eftertanke. Der er helt klart interesse for, at vi får et yderligere samarbejde!”
Mange hilsner Eva og co., ASPA

Salatceremoni ”light”

Hvis du eller I synes, at bøn er lige ”over the top”, så laver jeg også en udgave som handler om sansning og nærvær. Som punktum for eller pause fra en lang dag med masser af tale og mental aktivitet får I oplevelsen af at være sammen uden ord. At sanse, dufte, smage, se, lytte, mærke, mens I snitter og bygger salaten og efterfølgende spiser den i tavshed.

Hvad er bøn?

Mange bliver lidt forskrækkede over ordet bøn. Bøn er mange ting og individuelt. Nogle tænker på bønner i kirken og faste formuleringer, men bøn er også frie tanker, og ord som vi sender ud tavst eller udsagt, til hvem som helst, hvor som helst. Kald dem også taknemmelighed, ønsker eller intentioner.

For mig handler bøn om at bede ind i mine længsler – i stedet for at lade tankerne og talen køre, om det som ikke fungerer. Jeg har erfaret, at der under sortsynet, brokkeriet og frygten ofte ligger en længsel efter og et håb om noget smukt, efter kærligheden.

Bøn vender mørke tanker til lyse længsler. Jeg har selv vendt mine ”plader som kører i ring”, om det som ikke fungerer, til bønner om det jeg drømmer om eller længes efter. Nu er bønnen blevet en dejlig vane, så jeg får stoppet ”tvangstankerne”, inden de kører af sporet. Jeg har bedt om meget store ting, som har manifesteret sig. For mig er bønnen også en samskabelse med Universet. Alt dette fortæller jeg meget gerne om, hvis jeg bliver spurgt.

Vi kan bede for os selv, for nogle vi kender som har det svært, for en gruppe, for samfundet, for planeten og dens væsener. For ……alt.

Skræddersyet

Ring +45 40841616 eller skriv til mig tina@salathovederne.dk, fortæl hvem I er, og hvad I har brug for og få mere info og priser.