Kantiner, storkøkkener, cafeer, fødevarevirksomheder, kokke, køkkenledere, økonomaer, efterskolekøkkenpersonale, køkkenassistenter, pædagoger, som laver mad: Jeg skræddersyr events, madkurser, udviklingsforløb, temadage og oplevelser spækket med brugbar viden og sanselighed til jer.

Årstidens danske, gerne økologiske, grøntsager og bælgfrugter er altid udgangspunktet og omdrejningspunktet. Med kød og fisk som tilbehør.

I kender mig med stor sandsynlighed fra mine suveræne kogebøger. Jeg har igennem årene lavet mange kurser og forløb for madprofessionelle. Både i Danmark og i Andalusien.

Grøn planterig inspirationsdag

Modtag praksisnær inspiration og opskrifter, som kan få flere grøntsager og bælgfrugter igennem jeres køkken – uden at hverken elever, kollegaer eller økonomien stikker af.

Vi kommer og giver masser af input omkring årstidernes grøntsagsmad og bælgfrugter til jer, der arbejder i storkøkkener. Det bliver en hyggelig og dynamisk dag med oplæg, vidensdeling, samtale, grøntsagssnacks, kaffe & kage, middag og evaluering. I skal ikke i køkkenet, men kom og smag, nyd, lyt, del og lær. Dagen er faciliteret af køkkenleder Eline Lange og jeg som er kogebogsforfatter og underviser – og oprindelig uddannet køkkenleder. Vi skræddersyr indholdet til jeres behov.

Hvem

I er 25-50 ansatte i storkøkkener fra forskellige efterskoler eller andre institutioner. I vil inspireres til at servere mere grøn, planterig mad til jeres elever eller brugere.  

Eksempel på event

Se fotos fra event på Bramming efterskole for 50 personer her.

“Jeg tager jeres smittende passion for bæredygtig og sund madlavning med fra i dag og har lyst til at prøve alle opskrifterne.”

“Det var fantastisk at høre Elines oplæg fra hverdagen i køkkenet, især om de pædagogiske aspekter. “

“Jeg fik lyst til at prøve en mere sæsonpræget brug af grøntsager.”

“Der var mange gode opskrifter og ideer: Jeres guleærte-hummus, grønne ærtemole, refried bønner, boller og kager med bælgfrugter. Jeg har virkelig lyst til at prøve at bruge flere bælgfrugter.”

“I var rigtig gode til at formidle. Fuld af energi. Tak for en god dag.”

Formålet med dagen

  • Ny viden og inspiration omkring velsmagende grøntsagsmad til unge og andre.
  • Brugen af årstidens grøntsager og bælgfrugter.
  • Målgruppeforståelse, udfordringer og løsninger ift grøn mad til unge og andre.
  • Input til at bruge flere grøntsager og bælgfrugter i kødretter. 
  • Kreative indspark til selv at opfinde nye grøntsagsretter.
  • Erfaringsudveksling mellem jer.
  • 10-15 grønne opskrifter, hvoraf I får smagt på nogle af dem, på mail efter inspirationsdagen.
  • En hyggelig dag sammen.

Eksempel på program

Kl. 10.30:  Vi ankommer og gør klar med jeres hjælp
Kl. 13.30:  Velkomst til grøntsagssnacks, præsentation af os og jer
Kl. 14.00: “Målgruppen, grøntsagsfilosofi og udfordringerne” ved Eline 
Kl. 14.30: Speed-dating om udfordringer og løsninger
Kl. 14.45: “Praktik, løsninger og tips” ved Eline
Kl. 15.20:  Kaffe, te og kage
Kl. 15.35  “Hvad løfter grøntsagsmåltidet?” ved Tina
Kl. 16.15  ”Bønneworkshop” ved Tina
Kl. 17.00: Middag, hygge & evaluering
Kl. 18.00: Tak for i dag

Hvem er vi?

Eline Lange Hansen er køkkenleder på Lindenborg Efterskole og har stor erfaring med at få de unge til at spise flere grøntsager, herunder udfordringerne omkring dette. Jeg, Tina Scheftelowitz, er grøntsagsekspert, forfatter til de suveræne kogebøger og underviser i velsmagende grøntsagsmad til blandt andet madprofessionelle. Jeg er uddannet køkkenleder.

Vejledende pris 

Pris ved 25-50 personer kr. 25.000,-

Prisen er inkl. kommunikation, planlægning, indkøb, råvarer, afvikling af dagen, snacks og middag, som vi medbringer, samt 10-15 opskrifter på mail efterfølgende.
Prisen er ekskl. moms, drikkevarer, boller og kager, som I bager efter vores opskrifter, samt kørsel til og fra Midtsjælland, hvor vi kommer fra.

Grøn planterig inspiration & madkursus

Dette kursus varer 1-2 dage og indeholder både teori, køkkenkurser, kreativitetsudvikling og vidensdeling. Jeg kommer og giver masser af input omkring årstidens grøntsagsmad og bælgfrugter til jer, der arbejder i storkøkkener. Indholdet skræddersyr jeg til jeres behov.

Hvem 

I er en gruppe køkkenpersonale og undervisere, 5-15 personer, fra forskellige efterskoler eller andre institutioner – eller fra samme køkken.

Feedback og fotos fra kurser på Sydfyn og Sydsjælland

Jeg tager måden at arbejde med smage med hjem. Der var masser ny viden i det hele taget.”

“Der var inspiration til mange lækre vege-retter. Jeg har lyst til at arbejde meget mere med bælgfrugter.”

“Alle opskrifterne var lækre , og de skal afprøves.”

“God sparring med kollegaerne.”

“Du er bare god – meget inspirerende”

Se fotos fra 2-dages kursus for en håndfuld Sydsjællandske efterskoler her.

Formålet med dagene

  • Ny viden og inspiration omkring velsmagende grøntsagsmad til unge og andre.
  • Brugen af årstidens grøntsager og bælgfrugter.
  • Målgruppeforståelse, udfordringer og løsninger ift grøn mad til unge og andre.
  • Input til at bruge flere grøntsager og bælgfrugter i kødretter. 
  • Kreative indspark til selv at opfinde nye grøntsagsretter.
  • Bevidsthed om jeres egen kreativitet, så I kan trylle videre.
  • Erfaringsudveksling mellem jer.
  • 10-15 grønne opskrifter, som supplerer den mad I laver i forvejen, på mail efter inspirationsdagen.
  • At vi har nogle dejlige dage sammen.

Program dag 1

Kl. 8.30 Jeg ankommer. 1-2 personer modtager mig og hjælper
Kl. 10 Kursisterne ankommer til te og let mættende snacks.
Vi starter med teorien: ”Hvad løfter grøntsagsmåltidet?”
Olie- og eddikesmagning
Kl. 11 Vi kreerer i køkkenet (med opskrifter)
Kl. 13.30 Sen frokost og evaluering
Kl. 14 ”Hvad løfter min kreativitet?” Faciliteret samtale, med kaffe og kage
Kl. 16 Tak for i dag

Program dag 2

Kl. 8 Tjek ind med kaffe og boller eller morgenmad. Hvad tager vi med fra i går?
Kl. 8.30 Faciliteret erfaringsdeling fra hverdagen
kl 10.30 Vi går i køkkenet og skaber et fantastisk grøntsagsmåltid (med rammer, uden opskrifter)
Kl. 12 Frokost 
Kl. 12.30 Evaluering af læringen
Kl. 13.30 Tak for denne gang

Vejledende pris

1 dag kr. 9.500 ex moms
2 dage 14.500 ex moms

Prisen er inkl. kommunikation, planlægning, afvikling af dagene,10-15 opskrifter på mail efterfølgende.
Prisen er ekskl. moms, råvarer, drikkevarer samt kørsel til og fra Odsherred.

”Hej Tina
Tak for en dejlig inspirationsdag i køkkenet, hvor vi lærte meget hver især. Det var spændende at smage på alle olier og eddikerne. Det var værdifuldt at få genopfrisket vores viden omkring brug af mange forskellige friske krydderurter, og der var masser af inspiration til at bruge alt på grøntsagerne og vores rester. Det gennemgående SMAG PÅ DET gjorde indtryk og vil helt sikkert ændre nogle indgroede vaner. Og så var det hyggeligt at møde dig, så vi siger mange tak for en suveræn dag.”
Køkkenpigerne i Talentkøkkenet Astra, Sorø Akademi

”Kære Tina
1000 tak for den super inspirerende dag, vi havde sammen med dig. Vi fik meget at arbejde videre med. Siden da har vi for eksempel brugt sort bønnevand i rugbrødsdejen og blendede kikærter i pølsehornene. Lærerne, som alle smagte maden, var også meget overraskede over resultatet, så lidt har vi nok rykket ved deres holdning til vegetarmad.
Mange hilsner fra Dorte og Hanne, Dejbjerglund idrætsefterskole”

Jeg rådgiver og produktudvikler for fødevarevirksomheder

Mit speciale er bælgfrugter, grøntsager og salater, men jeg bevæger mig indenfor alle madgenrer. Jeg har stor erfaring med at omsætte ideer til praksis.

tina-scheftelowitz

Udviklingsforløb
for storkøkkener, kantiner og cafeer

Mere grønt, mere varieret grønt, følg sæsonerne, planteproteiner/bælgfrugter, anretning, boost af kreativitet og inspiration, højere gæstetilfredshed? Et friskt og kompetent blik på det hele? Bæredygtighed og klimavenlighed ?  Ja, selvfølgelig.

Processen
I får masser af fagviden fra mig. Mødet mellem os og den gode proces er også meget vigtig for mig. Min grundlæggende livsfilosofi er, at vi er her for at lære af hinanden, og at det mellemmenneskelige har lige så stor vægt som det faglige.
Jeg spørger og lytter først og fremmest til jer og hører om jeres udfordringer og behov, gerne ved et møde. Så foreslår jeg et kursus eller forløb, og vi går i dialog og laver en fast aftale inkl. honorar. Vi afvikler med størst mulig udveksling af viden og glæde undervejs. Det skal være let, smukt og sjovt. Til sidst evaluerer vi, og I får det hele på skrift inkl. evt. opskrifter.

Inspiration til madkursus-temaer

  • ”Hvad løfter måltidet – boost jeres kreativitet i køkkenet”. I skaber en menu ud fra de værktøjer jeg giver og sæsonens lokale råvarer
  • Følg sæsonerne – gør det nu…! Og inspiration til, hvor I finder de lokale råvarer
  • Umami i grøntsagsmad
  • Planteproteiner/bælgfrugter fra Danmark:  Varme og kolde inkl. den bedste hummus og de cremede salater
  • Salatmasterclass
  • Hummusmasterclass
  • Krydderurte-og-krydderi-amok – Mix og match friske krydderurter og grøntsager til en masse lækre salater og grøntsagsretter
  • Brillante buffeter – Variation, kombinationer, friskhed, konsistenser, anretning, grøntsager, kød og fisk etc.
  • Vintermad af danske råvarer med arabiske eller asiatiske smage
  • Forårsmad af danske råvarer med nordiske og indiske smage
  • Sommermad af danske råvarer med nordiske og middelhavssmage
  • Efterårsmad af danske råvarer med nord- og sydamerikanske smage
  • Japansk mad på dansk, soja & wasabi, bowls med ris etc
  • Vegetarretter i det varme og kolde køkken samt pålæg
  • Jeres egne ideer…

”Super hyggeligt, god stemning, inspirerende og lærerigt. Søde og dejlige mennesker. Jeg kan ikke få armene ned over det hele.”
Hanne Jensen, køkkenassistent Dronninglund efterskole

Skræddersyet

Ring +45 40841616 eller skriv til mig tina@salathovederne.dk, fortæl hvem I er, og hvad I har brug for og få mere info og priser.