Kantiner, cafeer, fødevarevirksomheder, kokke, kantinemedarbejdere, køkkenassistenter, pædagoger, som laver mad: Jeg skræddersyr udviklingsforløb, madkurser og oplevelser spækket med brugbar viden og sanselighed til jer.

I kender mig med stor sandsynlighed fra mine suveræne kogebøger. Jeg har igennem årene lavet mange kurser og forløb for madprofessionelle. Både i Danmark og i Andalusien.

Jeg rådgiver og produktudvikler for fødevarevirksomheder

Mit speciale er grøntsager og salater, men jeg bevæger mig indenfor alle madgenrer. Har stor erfaring med at omsætte ideer til praksis.

tina-scheftelowitz

Udviklingsforløb for kantiner og cafeer

Mere grønt, mere varieret grønt, følg sæsonerne, anretning, boost af inspiration, højere gæstetilfredshed? Et friskt og kompetent blik på det hele?

Processen
I får masser af fagviden fra mig. Mødet mellem os og den gode proces er også meget vigtig for mig. Min grundlæggende livsfilosofi er, at vi er her for at lære af hinanden, og at det mellemmenneskelige har lige så stor vægt som det faglige.
Jeg spørger og lytter først og fremmest til jer og hører om jeres udfordringer og behov, gerne ved et møde. Så foreslår jeg et kursus eller forløb, og vi går i dialog og laver en fast aftale inkl. honorar. Vi afvikler med størst mulig udveksling af viden og glæde undervejs. Det skal være let, smukt og sjovt. Til sidst evaluerer vi, og I får det hele på skrift inkl. evt. opskrifter.

Madkurser og salatmasterclass

Kom på madkursus med suveræn mad med grøntsagerne som udgangspunkt og omdrejningspunkt. Jeg kommer og inspirerer jer – og jeres gæster – i jeres eget køkken, eller I kommer til mig i Odsherred. Altid ud fra jeres behov og ønsker. En enkelt dag eller et forløb.

Madkursus-temaer kan være:

  • Kreativ workshop – Foredraget ”Hvad løfter måltidet” – I skaber en menu ud fra de værktøjer jeg formidler og sæsonens lokale råvarer samt evt. kød og fisk
  • Følg sæsonerne – gør det nu…!
  • Umami i grøntsagsmad
    Krydderurte-og-krydderi-amok – mix og match friske krydderurter og grøntsager til en masse lækre salater og grøntsagsretter
  • Brillante buffeter – variation, kombinationer, friskhed, konsistenser, anretning, grøntsager, kød og fisk etc.
  • Jeres egne ideer…

 

Salatmasterclass for madproffe – en for hver årstid
Mød op til en sanselig og kreativ salat- og grøntsagslektion, hvor I lærer fra mesterens egen hånd. Det kommer med garanti til at smage suverænt.

Vi tager selvfølgelig udgangspunkt i årstidens økologiske, lokale/danske grøntsager, blander med planteproteiner (bl.a. kogte bælgfrugter og korn) og smager til med masser af friske krydderurter, krydderier, olier, eddiker, citrusfrugter med meget mere.

Vi starter med en lektion: Hvad løfter salaten? Min salatfilosofi.
Salattyper? Hvilke salater er gode at kombinere? Dressinger? Tilsmagning? Salatværktøj?
Og så går vi til snitter- og blanderiet.
Der vil være rå, kogte, stegte/bagte grøntsager.
Vi skal smage på olier og eddiker undervejs.
I laver hver en salat ud fra det teoretiske. Der vil være benspænd.
Og så smager vi på- og spiser salaterne.
Evt. sammen med nogle ekstra vegetariske retter.
Der er plads til spørgsmål, vidensdeling og hyggeligt samvær.
Location: Hos jer eller jeg finder et smukt sted.

Det jeg brænder for er
at formidle det sanselige omkring råvarerne, madlavningen, anretningen og spisningen.
at lave mad, som smager suverænt, sammen med jer.
at udvikle jeres kompetencer og give jer tillid til selv at kreere (videre).
at videregive al den viden og de tips og tricks jeg har omkring råvarer, madlavning og anretning
at inspirere jer til at bruge så meget som muligt af råvarerne – med så lidt spild som muligt

”Hej Tina
Jeg vil gerne takke jer for et fantastisk ophold og kursus hos jer. Vi taler stadig om de forskellige lækre råvarer, vi smagte, og de retter vi lavede. Vi har i dag haft den første temadag i vores kantiner, inspireret af kurset. I var rigtig gode til at få alle til at føle sig velkomne, hygge om mit personale og fik alle som én med. Og så lyttede I til mine forventninger, så tusind tak.”
Bente Wolf Lytje; BLunch

”Super hyggeligt, god stemning, inspirerende og lærerigt. Søde og dejlige mennesker. Jeg kan ikke få armene ned over hele opholdet.”
Hanne Jensen, køkkenassistent Dronningelund efterskole

Skræddersyet

Ring +45 40841616 eller skriv til mig tina@salathovederne.dk, fortæl hvem I er, og hvad I har brug for og få mere info og priser.